Начин на приготвяне
Нарежете телешкото бонфиле на 4 стека по около 250 г. Сипете шарения пипер в плитък съд и притиснете всеки от стековете, така ме подправките да полепнат. По желание може леко да посолите месото.
В тиган се загрява по 1 с.л. олио и по малко масло и всеки пепър стек се пече до желаната степен на готовност - а л'англе, средно изпечен или добре изпечен.
За а л'англе е достатъчно да пържите само по 1-2 минути на страна. За средно изпечен пържете 3-4 минути, а за добре изпечен - 5-6 минути. За всеки стек добавяйте олио и масло.
Приберете готовите стекове на топло.
С шпатула отстранете останалата мазнина и налейте в съда от готвенето бялото вино.
Оставете го да изври наполовина и налейте гъбения бульон. Оставете сместа да кипне и намалете котлона.
Загрейте мазнината от пърженето и запържете за кратко брашното. Постепенно добавете бульонът с виното и бъркайте до получаването на гладък сос.
Варете соса на умерен огън до достигането на желаната гъстота. Добавете останалото масло, нарязано на кубчета.
Поднесете готовите стекове обилно залети с гъбен сос и гарнитура по избор.
Коментари