Начин на приготвяне
Нарязваме телешкото филе на тънко и всяко парче начукваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Запържваме в сгорещена мазнина до полуготовност.
Далака и шунката нарязваме на тънки ивици. Запържвам в същата мазнина.
За соса:
Маслото разтапяме и към него прибавяме размитото в хладка вода брашно.
Бъркаме непрекъснато, докато се образува кашичка.
Прибавяме прясното мляко и продължаваме да бъркаме до получаването на гладък сос.
Махаме от котлона и към него прибавяме жълтъците и солта.
Подреждаме телешкото, далака и шунката в тавичка.
Заливаме със получения сос.
Поръсваме ги отгоре с настъргания кашкавал. Запичаме за кратко в сгорещена фурна.