Стек Палас

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Стек Палас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • телешко филе - 700 г
  • масло - 50 г
  • брашно - 60 г
  • далак - 300 г, телешки
  • кашкавал - 300 г
  • шунка - 350 г
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 5 г
  • олио - 50 мл
  • За соса
  • масло - 30 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото филе на тънко и всяко парче начукваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Запържваме в сгорещена мазнина до полуготовност.

Далака и шунката нарязваме на тънки ивици. Запържвам в същата мазнина.

За соса:

Маслото разтапяме и към него прибавяме размитото в хладка вода брашно.

Бъркаме непрекъснато, докато се образува кашичка.

Прибавяме прясното мляко и продължаваме да бъркаме до получаването на гладък сос.

Махаме от котлона и към него прибавяме жълтъците и солта.

Подреждаме телешкото, далака и шунката в тавичка.

Заливаме със получения сос.

Поръсваме ги отгоре с настъргания кашкавал. Запичаме за кратко в сгорещена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: