Начин на приготвяне
Двете супени лъжици зърна черен пипер се натрошават на едро през памучна кърпа с дървено чукче. Пържолите щедро се овалват в черния пипер, за да полепне от всички страни. Притиска се с ръка.
Мазнината се загрява на умерен огън.
Пържолите се пържат от всички страни за по 3-4 минути на страна, а страничните им ръбове за по 1 минути. Изваждат се и се оставят на топло.
В същия тиган със сгорещената мазнина се излива конякът, разбърква се за около 1 минута с дървена лъжица, за да се отстранят всички запечени парченца по дъното му. Добавят се и морковите нарязани на жулиени за кратко време, за да останат хрупкави. Изваждат се.
След като се редуцира наполовина се добавя сметаната, дижонската горчица и още бучка масло. Готви се за около 4-5 мин. за да се сгъсти или по лъжицата да образува т. н. палто на лъжицата.
Парчетата месо се разрязват по диагонали се заливат със соса.
Френският пепър стек (Пържола Magnifique) е много вкусен.