Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Пълнена торта с рикота, ананас и ягоди

Пълнена торта с рикота, ананас и ягоди

Пълнена торта с рикота, ананас и ягоди
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
19/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Специален поздрав за всички, които са на диета с изпитана рецепта за разкошна торта - обещаваме вашето парче да не остане неизядено"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лимонови капки - 300 г
  • рикота - 300 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • компот от ананас - 1 кутия шайби (400 г)
  • ягоди - 300 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото и лимонови капки - 3-4 бр.

Сложете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне. Прибавете киселото мляко към яйца и добавете брашното.

Разбъркайте и изсипете сместа в дълбока тава, която е с незалепващо дъно.

Изпечете в загрята фурна на 170 градуса до готовност. Проверете готовността с помощта на дървена клечка.

Охладете блата за торта и внимателно отрежете повърхността /капаче/.

Издълбайте вътрешността с помощта на лъжица.

Разбийте рикотата, сметаната и пудрата захар.

Сиропирайте тортата със сока от ананасовия компот. Напълнете тортата с крема, добавете парченца ягоди и шайби ананас.

Намажете повърхността с крем и посипете с трохи от издълбаната вътрешност.

Оформете тортата и гарнирайте с шайби ананас и парченца ягоди.

Охладете плодовата торта преди поднасяне.

Пълнената торта с рикота, ананас и ягоди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: