Начин на приготвяне
За тестото:
Изсипете половината брашно в по-дълбок съд, добавете сухата мая и разбъркайте.
След това налейте хладкото мляко, добавете захарта и постепенно добавяйте останалото брашно, за да замесите по-меко тесто.
Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.
Прехвърлете тестото за мекиците върху набрашнена работна повърхност, премесите и разделете на 6 части.
Премесите всяка част, за да оформите топчета. Развийте топките с точилка.
За пълнежа:
Поставете сиренето в купа, добавете яйцето и разбъркайте с вилица.
Нанесете пълнежа върху развитото тесто. Първо, сгънете лявата страна на тестото, след това дясната страна на тестото, след това навийте на руло от долу нагоре.
Пържете бабините мекици в загрято олио до златисто кафяво от двете страни.
Готовите мекички поставете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Сервирайте и се насладете на пълнени мекици с яйце и сирене.