Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Пълнени мекици с яйце и сирене

Пълнени мекици с яйце и сирене

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k314
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнени мекици с яйце и сирене
Снимка: Veca
1 / 4
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Бърза и много, много любима бабина закуска! От 1 не се пълнее, от 2 се поумнява, а третата прави съня по-спокоен"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мляко - 250 мл
  • суха мая - 5 г
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • За пържене
  • олио - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Изсипете половината брашно в по-дълбок съд, добавете сухата мая и разбъркайте.

След това налейте хладкото мляко, добавете захарта и постепенно добавяйте останалото брашно, за да замесите по-меко тесто.

Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.

Прехвърлете тестото за мекиците върху набрашнена работна повърхност, премесите и разделете на 6 части.

Премесите всяка част, за да оформите топчета. Развийте топките с точилка.

За пълнежа:

Поставете сиренето в купа, добавете яйцето и разбъркайте с вилица.

Нанесете пълнежа върху развитото тесто. Първо, сгънете лявата страна на тестото, след това дясната страна на тестото, след това навийте на руло от долу нагоре.

Пържете бабините мекици в загрято олио до златисто кафяво от двете страни.

Готовите мекички поставете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Сервирайте и се насладете на пълнени мекици с яйце и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: