Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Безглутенова паста с тиквички и пармезан

Безглутенова паста с тиквички и пармезан

Безглутенова паста с тиквички и пармезан
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Този вариант за безглутенова паста ще ви стане любим - сигурни сме в това"

Необходими Продукти

  • паста - 150 г безглутенова
  • олио - 2 с.л.
  • тиквички - 1 - 2 бр. малки
  • домати - 1 голям
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • босилек - 10 бр. листа
  • морска сол - на вкус
  • пармезан - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна и бърза безглутенова рецепта.

В 1 литър гореща вода с 1 ч.л. смляна морска сол сварете безглутеновата паста за 10-12 минути и отцедете.

Добавете 1 с.л. зехтин и разбъркайте, за да не слепва.

В тиган се загрява олио, запържете нарязани скилидки чесън и после прибавете кубчета тиквичка и малко вода, за да се задуши.

Добавете настъргани домати и овкусете с подправки на вкус.

При нужда сипете малко вода, гответе, докато изври течността от доматите и сипете безглутеновата паста (в случая фузили) в соса.

След като поври за 2 минути, е готова. Свалете фузилите с тиквички от котлона и поръсете с пармезан.

Сервирайте с клонка пресен босилек и се насладете на безглутовата паста с тиквички и пармезан!

Обичам тиквички, приготвени във всеки вариант, но този вече ми е любим.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: