Начин на приготвяне
Вкусна и бърза безглутенова рецепта.
В 1 литър гореща вода с 1 ч.л. смляна морска сол сварете безглутеновата паста за 10-12 минути и отцедете.
Добавете 1 с.л. зехтин и разбъркайте, за да не слепва.
В тиган се загрява олио, запържете нарязани скилидки чесън и после прибавете кубчета тиквичка и малко вода, за да се задуши.
Добавете настъргани домати и овкусете с подправки на вкус.
При нужда сипете малко вода, гответе, докато изври течността от доматите и сипете безглутеновата паста (в случая фузили) в соса.
След като поври за 2 минути, е готова. Свалете фузилите с тиквички от котлона и поръсете с пармезан.
Сервирайте с клонка пресен босилек и се насладете на безглутовата паста с тиквички и пармезан!
Обичам тиквички, приготвени във всеки вариант, но този вече ми е любим.
Добър апетит!