Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганички със сирене и маслини

Тиганички със сирене и маслини

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Тиганички със сирене и маслини
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Кой каза, че само сладките тиганички са вкусни?"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 2 с.л. с връх
  • яйца - 1 брой
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • сирене - 3 с.л.
  • маслини - 3 с.л. нарязани
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • вода - 0.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето в купа и добавете заквасената сметана.

Разбъркайте и сипете олиото, хладката вода, поръсете със сол и бакпулвера. Разбъркайте.

Постепенно добавете пресятото брашно и забъркайте тесто, което с малко по-гъсто от консистенцията на бозата.

Добавете нарязаните маслини, настърганите кашкавал и сирене.

Объркайте с помощта на дървена лъжица.

Загрейте тиган за палачинки на котлона, намазнете с олио и сипвайте вътре от сместа за тиганиците.

Печете от двете страни до получаване на хубав златист цвят.

Тиганичките със сирене и маслини са много вкусни.

Поднесете ги с айрян или напитка по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: