Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен зелен фасул на фурна с домати

Постен зелен фасул на фурна с домати

Постен зелен фасул на фурна с домати
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Постен зелен фасул на фурна, с който ви желаем добър апетит"

Необходими Продукти

  • домати - 200 грама (от консерва)
  • зелен боб - 400 грама (от консерва)
  • доматено пюре - 2 - 3 с.лъжици
  • универсална подправка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната и сложете вътре тавата за печене.

Налейте в нея олиото и изсипете обеления и наситнен лук, както и пресования чесън.

Запечете до получаване на златист цвят.

След това прибавете червения пипер и разбъркайте. Сипете доматите, пюрето и зеления боб. Овкусете сместа със сол (ако е необходимо).

Поръсете с универсалната подправка, разбъркайте и налейте чашка топла вода.

Върнете във фурната и печете до хубав златист загар.

Постният зелен фасул на фурна с домати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: