Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Ягодов чийзкейк с желиран топинг и шампанско

Ягодов чийзкейк с желиран топинг и шампанско

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Ягодов чийзкейк с желиран топинг и шампанско
Снимка: Габриела
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Всеки ден е специален с разкошния ягодов чийзкейк с желиран топинг"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г диджестив
  • масло - 100 г
  • екстракт от ванилия - 1 с.л.
  • крема сирене - 200 г пълномаслено
  • пудра захар - 100 г
  • готварска сметана - 200 мл.
  • ягоди - 400 г в сос в консерва
  • желатин - 2 с.л.
  • ягодов топинг - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с разбиването на бисквитите на ситно. След това слагаме маслото в микровълновата за 50 секунди, за да се разтопи, и го смесваме при бисквитите. Разбъркваме много добре, докато всички бисквити попият от маслото.

Слагаме във форма за чийзкейк цялата смес от бисквитите с маслото, като заглаждаме с помощта на шпатула, за да стане равно. Прибираме ги в хладилника малко, за да стегнат, докато правим крема.

В дълбока купа слагаме крема сиренето, пълномасленото сирене, пудрата захар, готварската сметана и екстракта от ванилия. Разбиваме с миксер добре.

След това разделяме ягодите от консервата от соса им. Нарязваме ги на ситно и ги слагаме при крема.

Изваждаме бисквитите от хладилника и прибавяме внимателно целия крем. Връщаме пак в хладилника, за да стегне малко.

През това време слагаме в малко джезвенце около 3 пръста вода на котлона, докато стане гореща на слаб огън. Не бива да завира.

Добавяме целия желатин и бъркаме непрестанно, докато желатинът не се разтвори.

След това го смесваме при соса от консервата от ягоди и отново разбъркваме добре.

Изваждаме ягодовия чийзкейк от хладилника и го заливаме с ягодовия сос с желатина.

Оставяме да престои за една нощ, за да може да стегне.

Декорираме ягодовия чийзкейк с желиран топинг и шампанско с ягодов топинг по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: