Начин на приготвяне
Започваме с разбиването на бисквитите на ситно. След това слагаме маслото в микровълновата за 50 секунди, за да се разтопи, и го смесваме при бисквитите. Разбъркваме много добре, докато всички бисквити попият от маслото.
Слагаме във форма за чийзкейк цялата смес от бисквитите с маслото, като заглаждаме с помощта на шпатула, за да стане равно. Прибираме ги в хладилника малко, за да стегнат, докато правим крема.
В дълбока купа слагаме крема сиренето, пълномасленото сирене, пудрата захар, готварската сметана и екстракта от ванилия. Разбиваме с миксер добре.
След това разделяме ягодите от консервата от соса им. Нарязваме ги на ситно и ги слагаме при крема.
Изваждаме бисквитите от хладилника и прибавяме внимателно целия крем. Връщаме пак в хладилника, за да стегне малко.
През това време слагаме в малко джезвенце около 3 пръста вода на котлона, докато стане гореща на слаб огън. Не бива да завира.
Добавяме целия желатин и бъркаме непрестанно, докато желатинът не се разтвори.
След това го смесваме при соса от консервата от ягоди и отново разбъркваме добре.
Изваждаме ягодовия чийзкейк от хладилника и го заливаме с ягодовия сос с желатина.
Оставяме да престои за една нощ, за да може да стегне.
Декорираме ягодовия чийзкейк с желиран топинг и шампанско с ягодов топинг по желание.