Начин на приготвяне
Необходима ви е малка форма с падащ борд и размер 18 см.
Първо пригответе ореховия крокан. Смесете равни количества захар и орехи в сух тиган.
Бъркайте постоянно до карамелизирането на захарта и получаването на приятен светъл цвят.
Сипете ги върху хартия за печене и разстелете на тънък слой, докато още са горещи. Охладете и начупете, след което пасирайте в блендер до дребни парченца.
Смелете бисквитите Орео и добавете към тях разтопеното масло. Прибавете малко от крокана и сипете във формата, като притискате, за да оформите блат. Приберете в хладилник за половин час.
През това време сипете маскарпонето и кондензираното мляко в купа. Разбъркайте и сипете върху блата. Отново върнете в хладилника за няколко часа.
За шоколадовата глазура загрейте сметаната до точка на кипене. Свалете от огъня и начупете вътре шоколада.
Бъркайте до получаване на хомогенен шоколадов крем. Охладете леко и залейте чийзкейка.
Украсете готовия чийзкейк с няколко Орео бисквити и поръсете с крокан. Охладете още 1 час и може да го поднесете.
Ефектният Орео Чийзкейк е готов.