Начин на приготвяне
За блата:
В блендер надробете бисквитите Орео на фини трохи. Добавете разтопеното масло и бъркайте, докато не се смесят добре.
Притиснете бисквитите на дъното на форма за печене с диаметър 20 см. Сложете в хладилника, докато приготвяте крема.
Нарежете шоколада, разтопете го в микровълнова фурна за 30 секунди.
В голяма купа сипете крема сиренето, пудрата захар и ванилията и бъркайте, докато не стане гладка смес, след което прибавете разтопения шоколад и разбъркайте добре.
В отделен съд разбийте сладкарската сметана. Постепенно я сипвайте с бъркане в сместа със сиренето.
Сипете чийзкрема върху блата. Сложете във фризера, докато приготвите шоколадовата заливка.
Нарежете шоколада, сложете го в голяма купа.
В тенджерка загрейте сладкарската сметана. Сипете я върху шоколада. Оставете за 1-2 минути да слегне. Бъркайте, докато не стане гладка смес.
Залейте шоколадовия чийзкейк.
Сложете го в хладилника за поне 6 часа.