Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с пресни манатарки и чедър

Омлет с пресни манатарки и чедър

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Омлет с пресни манатарки и чедър
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
12 мин.
Порции
1
"Колкото и да си хапваме от този омлет с пресни гъбки, никога не ни омръзва"

Необходими Продукти

  • манатарка - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • чедър - 40 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • мащерка - 3 щипки суха
  • сушени манатарки - 2 щипки прах
  • сол
  • черен пипе - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарката почистваме добре със суха четка. Отстраняваме и долния порест слой на гъбата и обелваме пънчето с белачка.

Нарязваме гъбата на кубчета и я запържваме в масло до омекването ѝ за около 4-5 минути. Овкусяваме я с щипка сол.

Отделяме я в порцеланова чиния.

В подходящ съд разбиваме яйцата, прибавяме към сместа суха мащерка, черен пипер и щипка сол, като внимаваме да не пресолим.

Настъргваме на ситно 1/3 от чедъра и го смесваме с яйцата.

В същия тиган изсипваме яйчената смес, като я разпределяме равномерно.

Приготвяме омлета на много слаб котлон.

Като се зачерви леко от долната страна, прибавяме запържената манатарка и настъргания на тънки слайсове чедър.

Запичаме до разтапянето му и изключваме котлона.

Омлетът с гъби се сервира топъл със сезонна салата.

Овкусете омлета с пресни манатарки и чедър с малко черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: