Начин на приготвяне
Манатарката почистваме добре със суха четка. Отстраняваме и долния порест слой на гъбата и обелваме пънчето с белачка.
Нарязваме гъбата на кубчета и я запържваме в масло до омекването ѝ за около 4-5 минути. Овкусяваме я с щипка сол.
Отделяме я в порцеланова чиния.
В подходящ съд разбиваме яйцата, прибавяме към сместа суха мащерка, черен пипер и щипка сол, като внимаваме да не пресолим.
Настъргваме на ситно 1/3 от чедъра и го смесваме с яйцата.
В същия тиган изсипваме яйчената смес, като я разпределяме равномерно.
Приготвяме омлета на много слаб котлон.
Като се зачерви леко от долната страна, прибавяме запържената манатарка и настъргания на тънки слайсове чедър.
Запичаме до разтапянето му и изключваме котлона.
Омлетът с гъби се сервира топъл със сезонна салата.
Овкусете омлета с пресни манатарки и чедър с малко черен пипер.