Начин на приготвяне
Почистените и нарязани на кубчета пресни горски манатарки бланширайте за няколко минути във вряща подсолена вода (около 3 чаени чаши вода), в която сте пуснали две-три дафинови листа.
С решетъчна лъжица извадете гъбите и запазете водата. В нея разтворете 1 кубче гъбен бульон и оставете настрани.
Свинското месо нарежете на кубчета, прехвърлете в тиган със загрято олио и пуснете и разполовените на две скилидки чесън, за да си отпуснат аромата.
Добавете бекона, нарязан на кубчета и пържете, докато месото придобие приятен цвят.
Добавете виното, черен пипер, вегетата и мащерката и задушавайте още няколко минути.
Прехвърлете съдържанието на тигана в леко намаслена тавичка, добавете и гъбите и залейте с гъбения бульон, колкото да покрие месото.
Разбъркайте, покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна около 40 минути. Отстранете фолиото, разбъркайте отново и върнете във фурната за още 30 минути.
Готовото печено свинско поръсете обилно с накълцания магданоз и сервирайте.
Свинското с пресни горски манатарки е много вкусно.
Коментари