Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско с пресни горски манатарки

Свинско с пресни горски манатарки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свинско с пресни горски манатарки
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Дъхави гъби и сочно свинско - насладете се на най-доброто от Българската кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг (врат)
  • манатарки - 4 - 5 по - едри горски, прясно откъснати
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 50 мл 
  • бекон - 100 г
  • вегета - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - за готвене
  • магданоз - 1/2 връзка
  • дафинови листа - няколко 
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани на кубчета пресни горски манатарки бланширайте за няколко минути във вряща подсолена вода (около 3 чаени чаши вода), в която сте пуснали две-три дафинови листа.

С решетъчна лъжица извадете гъбите и запазете водата. В нея разтворете 1 кубче гъбен бульон и оставете настрани.

Свинското месо нарежете на кубчета, прехвърлете в тиган със загрято олио и пуснете и разполовените на две скилидки чесън, за да си отпуснат аромата.

Добавете бекона, нарязан на кубчета и пържете, докато месото придобие приятен цвят.

Добавете виното, черен пипер, вегетата и мащерката и задушавайте още няколко минути.

Прехвърлете съдържанието на тигана в леко намаслена тавичка, добавете и гъбите и залейте с гъбения бульон, колкото да покрие месото.

Разбъркайте, покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна около 40 минути. Отстранете фолиото, разбъркайте отново и върнете във фурната за още 30 минути.

Готовото печено свинско поръсете обилно с накълцания магданоз и сервирайте.

Свинското с пресни горски манатарки е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Представям си какъв аромат се носи в кухнята ти!
17.12.2018 09:52
2
1
Покажи всички подкоментари