Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Разпилян омлет с манатарки

Разпилян омлет с манатарки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Разпилян омлет с манатарки
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • царевица - 2 - 3 с.л. от консерва
  • сирене - 100 г
  • манатарки - 3 - 4 големи стерилизирани
  • топено сирене - 2 - 3 кръгчета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и в тях се натрошава сиренето. Гъбите се нарязват на кубчета и заедно с царевицата и топеното сирене се слагат към яйцата. Всичко се разбърква много хубаво.

Олиото се загрява в тиган и се изсипват яйцата, когато се запържат хубаво от долната страна с помощта на лопатка за обръщане се раздробяват на 5-6 парчета и се обръщат от другата страна да се доизпържат.

Когато се вадят от тигана ще се доразпилеят от разтопеното топено сирене. По желание, докато омлетът е още топъл, се поръсва с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: