Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Морски дракон с гарнитура

Морски дракон с гарнитура

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Морски дракон с гарнитура
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусна вечеря за двама - само трябва да изберете виното"

Необходими Продукти

  • морски дракон - 1 бр.
  • сладък картоф - 1 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • розмарин - според нуждите
  • масло - 100 г, разтопено
  • совиньон блан - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морският дракон има мека и сочна плът с малко кости.

Трябва да бъдете особено внимателни при почистването му.

Разтопете маслото и смесете със совиньона в по-голям съд.

Поставете рибата и розмарина в същия съд и ги оставете за няколко минути, докато приготвяте зеленчуците.

Обелете сладките картофи и картофите и ги нарежете на кубчета. Обелете морковите и ги нарежете на филийки.

Поставете рибата в тава и я залейте с виното и маслото, след което изсипете нарязаните зеленчуци.

Морският дракон с гарнитура не отнема много време да се изпече, така че го печете на 200 °C за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: