Начин на приготвяне
Оставете многолистното тесто да се отпусне на стайна температура за около половин час.
През това време може да приготвите плънката.
Сиренето фета нарежете на малки кубчета, повторете с топеното сирене и моцарелата, а чедърът настържете.
Смесете в купа всички сирена.
Когато тестото се размрази, го разточете на набрашнена повърхност и нарежете на дебели ленти.
Дебелината преценете сами.
По средата на всяка лента сложете от лютия кетчуп, след което от сиренето фета, след това намажете краищата на лентата и ги подгънете и притиснете, така че да оформите лодчица.
Намажете отгоре апетитните бутерки с яйцето, поръсете със сусам и сложете парченце масло отгоре. Наредете ги върху хартия за печене.
Печете многолистните лодки с 4 сирена и лют кетчуп на 200 °C за около 20 минути.