Начин на приготвяне
В купа сипете брашното, солта. водата. Бъркайте през цялото време.
След 1-2 минути започнете да месите на ръка. Топката готово тесто сложете в стреч фолио и оставете в хладилника за една нощ.
Вземете тестото, разточете го на набрашнена повърхност и намажете с олио. Разточете с големината на чиния.
Набрашнете масата. Сложете тестото отгоре и започнете да дърпате тестото от средата към краищата. Отрежете връхчетата и намазнете тестото.
Тестото за баница трябва да е прозрачно.
В керамичен тиган запържете празлука и гъбите.
Подправете със сол и пипер. Намажете върху тестото и завийте на руло.
Нарежете рулцата на парчета и навийте като охлювчета.
Наредете домашните банички върху тава с хартия за печене на дъното и печете на 200 °C за 30 минути.
Да ви е вкусно с тези сръбски банички с гъби и праз.