Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Сръбски банички с гъби и праз

Сръбски банички с гъби и праз

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски банички с гъби и праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Няма по-добра закуска от домашните банички"

Необходими Продукти

  • вода - 170 мл хладка
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • брашно - 350 г
  • печурки - 400 г
  • праз - 1 стрък (малък)
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете брашното, солта. водата. Бъркайте през цялото време.

След 1-2 минути започнете да месите на ръка. Топката готово тесто сложете в стреч фолио и оставете в хладилника за една нощ.

Вземете тестото, разточете го на набрашнена повърхност и намажете с олио. Разточете с големината на чиния.

Набрашнете масата. Сложете тестото отгоре и започнете да дърпате тестото от средата към краищата. Отрежете връхчетата и намазнете тестото.

Тестото за баница трябва да е прозрачно.

В керамичен тиган запържете празлука и гъбите.

Подправете със сол и пипер. Намажете върху тестото и завийте на руло.

Нарежете рулцата на парчета и навийте като охлювчета.

Наредете домашните банички върху тава с хартия за печене на дъното и печете на 200 °C за 30 минути.

Да ви е вкусно с тези сръбски банички с гъби и праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: