Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа с карфиол и пилешко

Супа с карфиол и пилешко

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Супа с карфиол и пилешко
Снимка: Ivana Mirković
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лека и вкусна пилешка супа с карфиол - нея готвим днес"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • левурда - 1/2 връзка
  • целина - 1 бр.
  • карфиол - 1 глава
  • бяло месо - 400 г
  • бульон - 1 бр. кубче
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 2 л
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • чушка - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаната левурда и чушката в зехтина.

Задушавайте поне 5-6 минути.

Докато се задушава левурдата с чушката, обелете и нарежете мокркова.

Прибавете го в тенджерата и налейте малко вода. Задушавайте поне 5 мнути.

Нарежете на ситно бялото пилешко месо, прибавете в тенджерата. Почистете карфиола и нарежете на малки розички.

Нарежете целината на кубчета и прибавете заедно с карфиола към останалите зеленчуци. Посипете с чесън на прах вкусната пилешка супа.

Налейте още вода и прибавете кубчето бульон, варете още около 40 минути.

Супата с карфиол и пилешко месо сервирайте топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: