Ориз с пилешко и карфиол

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Ориз с пилешко и карфиол
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
12/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ето една много интересна комбинация с пилешко и карфиол, която вярваме, че ще опитате с удоволствие"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 в.ч
  • карфиол - 1 в.ч. сварен
  • пилешко месо - 1 в.ч. сварено
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме малко карфиол във вряща вода и повтаряме това с пилешкото месо и правим малки парчета.

След това нарязваме лука и запържваме с малко мазнина в тиган, добавяме вътре една водна чаша ориз и пак запържваме за малко.

Изсипваме сместа в тава за печене, вътре добавяме свареното пуешко месо и свареният карфиол, който е надробен на малки парчета.

Вътре доливаме три чаши топла вода, сол, черен пипер, магданоз и чубрица, овкусяваме добре и слагаме ориза с пилешко във фурната да се пече на 180 градуса за 40 минути.

След като се изпече оризът с пилешко и карфиол, слагаме фолио отгоре, за да не хване твърда коричка оризът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Забравила съм да напиша морков 1 бр голям в рецептата.
12.10.2019 14:55