Начин на приготвяне
Бърз, вкусен и лесен десерт с макарони, крем и праскови.
Обелете прасковата и нарежете на кубчета. Сварете макароните във вряща вода с 1 ч.л. морска сол до готовност, при мен за 10-12 минути бяха готови.
Отцедете, изплакнете със студено вода и подсушете с кухненска хартия.
В купа сипете студено прясно мляко и сметана, добавете крема тирамису на прах и с миксер се разбива на гъсто кремче около 3-4 минути.
Първо, на ниска скорост, после на по висока. В две или три чаши сипете по 1 голяма супена лъжица крем на дъното на чашите.
Отгоре макарони, плодове и покривате отново с крем, макарони и плодове. Сипете в пош крема и шприцовайте розички.
Поръсете безглутеновия десерт с настърган шоколад, декорирайте с резен праскова и квадратче шоколад. Охладете и сервирайте, просто опитайте - лято е!
Да ви е сладко с безглутеновите макарони с крем тирамису и праскови!
От крема ми остана 1 купа, сипете в буркан и оставете в хладилника за следващия десерт или просто си хапнете.