Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пушен пилешки карабатак с гъби

Пушен пилешки карабатак с гъби

GagaGaga
Новак
73409
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пушен пилешки карабатак с гъби
Снимка: Gaga
1 / 6
13/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Днешното предложение за обяд - приятно и сочно пиле с гъби!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. пушено горно
  • сушени гъби - 40 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - по желание
  • подправки - по желание
  • сметана - 200 мл за готвене
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените манатарки в хладка вода за час и половина и прецедете.

Не изхвърляйте водата, а я използвайте за доливане при задушаването.

Нарежете пушените горни пилешки бутчета на по-малки парченца, запържете го до златисто, след което оставете да къкри леко.

В отделна съд запържете лука, чесъна и моркова, след което добавете отцедените гъби.

Оставете да къкри всичко заедно за около 20 минути.

Добавете заквасена сметана, бутчетата и оставете пилето с гъби да къкри за около 15 минути.

Сервирайте пушен пилешки карабатак с гъби с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: