Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с три вида брашно и тиква

Мъфини с три вида брашно и тиква

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Мъфини с три вида брашно и тиква3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Знаете ли какво са перфектните мъфини? Тези, които най-бързо изчезват от чинията ви"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г (сварена и намачкана)
  • пудра захар - 100 г
  • бакпулвер - 10 г
  • бадемово брашно - 100 г
  • бяло брашно - 100 г
  • пълнозърнесто брашно - 100 г
  • бадемово масло - 50 мл
  • яйца - 2 бр.
  • бадемово мляко - 50 мл
  • бадеми - за поръсване, едро смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще направим тези ароматни мъфини с три вида брашно и тиква като разбием яйцата заедно с пудрата захар.

Добавяме трите вида брашно заедно с бакпулвера.

Разбийте леко, след това добавете бадемовото мляко и олиото. Накрая добавете намачканата тиква.

Изсипете получената смес за тиквените мъфини във форми за мъфини и поръсете с едро смлени бадеми.

Загрейте фурната и печете лесните мъфини 25 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: