Начин на приготвяне
Смесете трите вида брашно и ги пресейте. Разтворете маята и захарта в хладка вода (300 мл).
Направете кладенче в брашното и сложете вътре водата с маята и олиото. По ръба поръсете солта.
Замесете меко тесто. Подмажете чист съд и поставете тестото вътре. Намажете и него с малко олио.
Оставете го на топло за 30-40 минути да втаса, до удвояване на обема си.
Върху набрашнена повърхност премесете за кратко тестото. Поставете го в тавичка, която предварително сте наръсили с малко брашно. Поставете го във фурната и я включете на 50 градуса. Оставете вътре да втаса повторно за още 15-20 минути.
Щом хлябът втаса направете няколко разреза с остър нож или както направих аз - с бръснарско ножче.
Сложете домашния хляб с три вида брашно в леко загрята фурна и увеличете температурата на 180 градуса с вентилатор.
Печете 35-40 минути до готовност.
Извадете хляба и го охладете върху решетка, покрит с памучна кърпа. Ако желаете да остане с хрупкава коричка, не покривайте.
Добър апетит!