Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Мини питки с три вида брашно

Мини питки с три вида брашно

Мини питки с три вида брашно
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
28
"Здравословни и вкусни мини питки с три вида брашно."

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 150 г
  • ленено брашно - 200 г
  • растителен протеин - 50 г
  • скир - 190 г
  • кашкавал - 50 г
  • котидж сирене - 150 г
  • яйца - 4 бр. /177 г/
  • зехтин - 4 с.л. /29 г/
  • кокосово брашно - 98 г
  • бакпулвер - 10 г
  • вода
  • чубрица
  • сол
  • сминдух
  • черен пипер
  • червен пипер
  • семена - за поръсваме по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си смесваме трите вида брашно. След това добавяме всички останали съставки, като кашкавалът се стърже на фино ренде, без водата и семената.

Омесваме тесто, което се рони, но това не е проблем. Добавяйте по малко вода, докато се слепне напълно.

Застелете тава с хартия за печене.

Включете фурната на 180 градуса.

От полученото тесто оформяйте топчета и ги подреждайте в тавата. Излизат 28 мини питки от трите вида брашно. Поръсете със семената по избор. Печете за 10-15 минути.

След като са готови мини питките, ги прехвърлете в поднос, напръскайте ги с вода и ги оставете да се задушат. В цялата смес за хлебчета има 237 г протеин, а в едно има 133 калории, 11 г въглехидрати, 11 г протеин и 4 г мазнини. Да ви е сладко!

Прочетете също за ползите от лененото брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: