Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифли с три вида брашно

Кифли с три вида брашно

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Кифли с три вида брашно
Снимка: Марияна
1 / 2
22/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Разкошни кифлички, които ще ви грабнат с вкус - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч. сивнска
  • яйца - 1 бр.
  • яйца - 1 бр. за намазване + 1 с.л олио
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 40 гр.
  • ръсеница - за поръсване
  • сирене - 250 г
  • типово брашно - 200 г
  • пълнозърнесто брашно - 200 г
  • брашно - 250 г бяло
  • брашно - за разточване и доомесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размекваме маста, като я оставяме на стайна температура или леко на микровълнова.

Стопляме си леко прясното мляко. Водата също. Във водата слагаме кубчето мая, захарта и 2-3 с.л. брашно и разбъркваме с лъжица. Оставяме да шупне и втаса за 10 мин. на топло, покрито с кърпа.

Пресяваме брашната и правим кладенче. Вътре слагаме яйцето и солта.

Добавяме топло прясно мляко и водата с шупналата мая и захар вътре. Добавяме маста.

Месим меко тесто върху набрашнен плот. Оставяме си тестото да втаса за около 40 мин. на топло, покрито с кърпа.

Делим тестото на две части.

Върху набрашнен плот точим кора с форма на кръг. Режем на триъгълници. Натрошаваме си сирене с вилица в купичка. Слагаме от сиренето в широката част на всеки един от триъгълниците. Завиваме връхчетата навътре и навиваме на кифла. Това се повтаря и другата част от тестото.

Втасват 40 мин. на топло, покрити с кърпа.

Разбиваме 1 яйце с 1 с.л олио в купичка. Мажем кифлите с четка, поръсваме с ръсеница. Нареждаме ги в тавата на фурната, покрита с хартия за печене на разстояние. Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: