Начин на приготвяне
Размекваме маста, като я оставяме на стайна температура или леко на микровълнова.
Стопляме си леко прясното мляко. Водата също. Във водата слагаме кубчето мая, захарта и 2-3 с.л. брашно и разбъркваме с лъжица. Оставяме да шупне и втаса за 10 мин. на топло, покрито с кърпа.
Пресяваме брашната и правим кладенче. Вътре слагаме яйцето и солта.
Добавяме топло прясно мляко и водата с шупналата мая и захар вътре. Добавяме маста.
Месим меко тесто върху набрашнен плот. Оставяме си тестото да втаса за около 40 мин. на топло, покрито с кърпа.
Делим тестото на две части.
Върху набрашнен плот точим кора с форма на кръг. Режем на триъгълници. Натрошаваме си сирене с вилица в купичка. Слагаме от сиренето в широката част на всеки един от триъгълниците. Завиваме връхчетата навътре и навиваме на кифла. Това се повтаря и другата част от тестото.
Втасват 40 мин. на топло, покрити с кърпа.
Разбиваме 1 яйце с 1 с.л олио в купичка. Мажем кифлите с четка, поръсваме с ръсеница. Нареждаме ги в тавата на фурната, покрита с хартия за печене на разстояние. Печем в загрята фурна на 180 градуса.