Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кайсиеви кнедли

Кайсиеви кнедли

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кайсиеви кнедли
Снимка: Lenka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Сладки кнедли с кайсии - хапваш и не броиш."

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 300 г
  • кайсии - 400 г
  • галета - 100 г
  • олио - 50 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги и ги сложете във вряща вода, за да се сварят. Като са сварени, отцедете картофите от водата и оставете да се охладят.

Когато се охладят, добавете брашното, маслото, яйцето, намачкайте всички съставки и ги разбъркайте.

Взимате от готовата смес, правите от тях кнедли, след което ги изтънявате във форма на диск и върху тях слагате една замразена кайсия или прясна без костилките им.

Отново оформете топки и ги сложете във вряща вряща вода. Когато топките изплуват на повърхността, кнедлите с плодове са сварени.

Запържете галетата с олио в тигана, след което добавете захар и оваляте топките в готовата смес.

Кайсиевите кнедли са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: