Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета с лук и мед

Печени бутчета с лук и мед

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Печени бутчета с лук и мед
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Точно по този начин обичаме да приготвяме пилешките бутчета, за да се получат леко сладникави"

Необходими Продукти

  • бутчета - 4 бр. пилешки
  • краве масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л. за овалване
  • лук - 200 г
  • лимонов сок
  • мед - 2 с.л.
  • сос барбекю - 2 с.л. по желание
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л. на люспи
  • соев сос - 2 с.л. за пиле
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • мащерка - 1 с.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги подсушете.

Нарежете лука на по-големи парчета.

Смесете в купичка соевия сос, соса барбекю, меда, лимоновия сок и подправките.

Изсипете маринатата върху бутчетата, разбъркайте ги добре и ги оставете в хладилник за няколко часа.

Щом ги извадите, оваляйте ги в брашно, изтръскайте ги и ги запържете в дълбок тиган със загрята мазнина и от двете страни до златисто.

Добавете лука и скилидките чесън също да се запържат.

Намажете пилешките бутчета с останалата марината, добавете 2 с.л. чили сос и ги прехвърлете с лука и чесъна в тавичка с малко вино.

Печете ги за около 40 минути на умерена температура.

Насладете се на тези печени бутчета с лук и мед с гарнитура по желание.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: