Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Бутчета с ориз и зелен лук

Бутчета с ориз и зелен лук

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Бутчета с ориз и зелен лук
Снимка: Мария Симова
1 / 3
03/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Бутчета с ориз и зелен лук - цялата тава дайте насам"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чушки - 1 бр.
  • уни сос - 2 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • магданоз - 6 стръка
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките бутчета. Запържете ги в олиото и уни соса, поръсете с черен пипер.

После махнете бутчетата. Добавете нарязаните моркови, лук и чушка до промяна на цвета. Добавете измития ориз.

В тава сипете ориза със зеленчуците, наредете отгоре месото и поръсете с чубрица, магданоз и сол.

Добавете 900 мл вода, подредете върху пилешкото с ориз маслото и завийте тавата с фолио.

Печете ориза на фурна за 40 мин. на 200 градуса.

Цялото семейството се радва на тези бутчета с ориз и зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Уникално вкусни станаха, благодаря за рецептата!!!
13.04.2022 21:01