Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, които са на стайна температура предварително, заедно със захарта, докато побелеят. Долейте при непрекъснато разбиване олиото, разтопеното, но охладено масло, а после и млякото.
Сипете към сместа за тортения блат пресятите брашно, бакпулвер и ванилия. Финално разбъркайте със смлените орехи - 150 г.
Сипете тестото във форма за печене /26 см/, която сте застелили с хартия за печене.
Печете 20-25 минути в предварително загрята фурна на 170 °C.
Изпечения блат оставете да се охлади на решетка и после го разрежете на 2 отделни части. И двата блата изрежете с форма 23 см. Изрезките натрошете на трохи, разбъркайте ги с останалите 50 г орехи - тази смес ще използвате за паниране на нашата вкусна орехова торта.
Крема Парадайз разбийте хубаво със заквасената сметана с крема сиренето, пудрата захар.
Започнете да сглобявате тортата, като намажете първия блат с 1/2 от млечния крем, част от нарязаните ягоди, следва втори блат и другата част на крем.
Панирайте отстрани специалната торта с трохите с орехите.
Завършете чудна орехова торта с крема сирене с ягоди.