Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Чудна орехова торта с крема сирене

Чудна орехова торта с крема сирене

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Чудна орехова торта с крема сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Забравете за тортите от сладкарниците - просто при следващия специален повод се сетете точно за тази рецепта"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 200 г
  • орехи - 200 г смлени
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • за крема
  • крем - 1 пакет Парадайз на д - р Йоткер
  • крема сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 500 г от 20%
  • пудра захар - 220 г
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, които са на стайна температура предварително, заедно със захарта, докато побелеят. Долейте при непрекъснато разбиване олиото, разтопеното, но охладено масло, а после и млякото.

Сипете към сместа за тортения блат пресятите брашно, бакпулвер и ванилия. Финално разбъркайте със смлените орехи - 150 г.

Сипете тестото във форма за печене /26 см/, която сте застелили с хартия за печене.

Печете 20-25 минути в предварително загрята фурна на 170 °C.

Изпечения блат оставете да се охлади на решетка и после го разрежете на 2 отделни части. И двата блата изрежете с форма 23 см. Изрезките натрошете на трохи, разбъркайте ги с останалите 50 г орехи - тази смес ще използвате за паниране на нашата вкусна орехова торта.

Крема Парадайз разбийте хубаво със заквасената сметана с крема сиренето, пудрата захар.

Започнете да сглобявате тортата, като намажете първия блат с 1/2 от млечния крем, част от нарязаните ягоди, следва втори блат и другата част на крем.

Панирайте отстрани специалната торта с трохите с орехите.

Завършете чудна орехова торта с крема сирене с ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: