Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта с какаови блатове, крема сирене и цедено мляко

Торта с какаови блатове, крема сирене и цедено мляко

Торта с какаови блатове, крема сирене и цедено мляко
Снимка: Martha Dimova Dimova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12-15 бр.
"Разкошна домашна торта с много крем и вкус на чийзкейк"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 150 г
  • царевично нишесте - 150 г
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • какао - 100 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1 - 2 бр.
  • захар - 175 г
  • канела
  • За крема
  • пудра захар - 100 - 150 г
  • цедено мляко - 1.5 - 2 кофички
  • течна сметана - 1 - 2 малки
  • крема сирене - 2 - 3 пакетчета (може да се замени с маскарпоне)
  • ванилия - 2 бр.
  • За сиропа
  • прясно мляко - 100 - 200 мл
  • вода - 100 - 200 мл
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - няколко капки
  • ром - есенция (есенция бъдем)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбитите добре мокри съставки за блата се прибавят сухите.

Блатовете се пекат в предварително загрята на 160-180 градуса фурна за около 20-25 минути. След това се оставят върху решетка докато изстинат напълно, за да не се навлажнят.

Сиропът се загрява за кратко на котлона, за да се разтвори хубаво захарта. Блатовете се сиропират с него, като е желателно сиропът да се впръсква в блата.

Между всеки блат се слага от крема, с оставащото количество се намазва тортата и се украсява по желание.

Тортата се получава с около 3-4 реда. Количеството на продуктите е за доста голяма торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: