Задушен заек със зеленчуци и бадеми

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
23/11/2013
"Защо с бадеми ли, защото така е най-вкусен, разбира се "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 529
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасовайте заека на 6 - 8 порционни парчета. Пресейте брашното с червения пипер. Оваляйте заешкото месо в подправеното брашно и го изпържете от двете страни в сгорещен зехтин.

Извадете месото, приберете го на топло, а в мазнината от пърженето запържете ситно нарязаните бадеми, моркови и лук. Овкусете с червен пипер и налейте 2 ч.ч. вряла вода.

Посолете на вкус и сложете едро нарязаните гъби. Кипнете и варете около 10 минути на тих огън. Върнете обратно месото, добавете дафинов лист и варете още 20-25 минути под капак.

Отстранете капака, добавете ситно нарязаните домати и варете още около 15 минути. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар