Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки филенца с гъби и сметанов сос

Пилешки филенца с гъби и сметанов сос

Пилешки филенца с гъби и сметанов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Щом в хладилника имате пилешко филенце, гладни няма да останете -винаги може да ги приготвите точно по тази вкусна рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. гърди
  • готварска сметана - 200 мл
  • гъби - 5 броя
  • черен пипер
  • масло - 1 бучка
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • бульон - 1/2 бр. пилешки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.

Разтопете маслото в тиган и запечатайте гърдите и от двете страни. Ако сте избрали по-голяма пеперудка, разрежете на две пържоли.

Извадете запечатаното месо и оставете настрана.

В същата мазнина сипете нарязаните на филийки гъби и налейте виното. След няколко минути сипете сметаната. Когато сместа кипне, посолете и овкусете с черен пипер, свалете от огъня.

Сложете пилешките пържоли в тава и отгоре сипете сметаново-гъбения сос.

Загрейте фурната на 200 градуса ипечете пържолите за 30-тина минути.

Пилешките филенца с гъби и сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: