Крокмач

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
22/11/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 181
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете овчето мляко в подходящ съд и го варете на водна баня около 90 минути на тих огън, до сгъстяването му.

Пресипете го в буркан, добавете натрошеното сирене и солта и приберете в хладилник.

Когато крокмачът се стегне, може да добавите почистената от семките и дръжката люта чушка.

Така приготвеният деликатес може да се затвори в буркани и да се съхранява поне 1-2 години.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
04.06.2016 13:24
Родопско здравословно...
0
0
веси
веси
18.08.2015 01:07
Любимото ми в детството.Със содена питка и печени чушки ....мммммммммм.Баба ми го правеше превъзходно
2
0