Кето торта с маскарпоне

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Кето торта с маскарпоне2 / 2
12/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ех, това маскарпоне - прави всеки десерт толкова неустоим дори за хора с много силна воля"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • какао на прах - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - ¼ ч.л.
  • бадемово мляко - ½ ч.ч.(или друго мляко)
  • бадемово брашно - 2 ч.ч.
  • подсладител - ½ ч.ч. гранулиран от плодове на монк (с еритрит)
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • Крем маскарпоне
  • маскарпоне - 250 г
  • животинска сметана - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви да направим кето шоколадова торта с бадемово брашно. Тази кето шоколадова торта е лесна!

От началото до края цялата рецепта отнема около 30 минути и не изисква никакви сложни техники.

Това е чудесна рецепта за шоколадова торта за начинаещи пекари и забавна рецепта, която да направите с децата си.

Ако не искате да използвате бадемово брашно или имате алергия, можете лесно да го замените с равно количество брашно от слънчогледово семе или орехово брашно. Не ви препоръчвам кокосовото брашно, то е силно абсорбиращо брашно и ще направи вашата торта изключително суха и ронлива.

А що се отнася до вида подсладител, който ще изберете, бих искала да внимавате с ксилитола, той има половината калории и половината въглехидрати на нормалната захар. Освен това е невероятно смъртоносен за кучета / домашни любимци. Така че ги дръжте настрана от тях. Стевията в повечето случаи е смесена със захар!

Преди всичко останало ще загреете фурната си до (175°C) и да облицовате две или 3 форми (20 см ) за торта с хартия за печене.

След това пресейте всичките си сухи съставки - какао на прах, бакпулвер, бадемово брашно, гранулиран подсладител - в голяма купа.

След това добавете останалите съставки и разбъркайте всичко заедно, докато се смесят добре.

За печенето разпределите тестото за тортата равномерно в двете или три форми за торта. След това изгладете върховете и потупайте тавичките на плота, за да се отървете от въздушните мехурчета.

След това поставете формите в предварително загрятата фурна и печете около 15- 20 минути за един блат или до пълна готовност.

След като блатовете за торта са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят малко в тавата. След това прехвърлете на решетка, за да се охладят напълно.

Докато блатовете се охлаждат, започнете да приготвяте с крема с маскарпоне.

В голяма купа разбийте маскарпонето и подсладителя, докато се смесят добре. Добавете аромат на вкус или в случая екстракт от ванилия. Добавете 1/4 чаша сметана за разбиване и разбийте до гладка смес.

В средна купа разбийте останалата сметана, докато се образуват твърди върхове. Внимателно разбъркайте разбитата сметана в сместа от маскарпоне, докато се комбинира напълно.

Поставете един блат за торта върху чиния за сервиране и намажете с 1/3 от глазурата. По желание можете да сложите няколко пресни череши за разкош.

Отгоре се покрива с друг блат за торта и намажете с глазурата. Отгоре сложете финалния блат и намажете с останалата глазура.

Ако желаете, поръсете с настърган шоколад на едри ленти или както ви харесва. Насладете се на тази много лесна и вкусна торта с макарпоне.

Кето торта с маскарпоне е за 12 порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: