Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Морска риба на фурна със сладки картофи

Морска риба на фурна със сладки картофи

редакция:
LenkaLenka
Мастър Шеф
5451532k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Морска риба на фурна със сладки картофи
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Здравословно хранене за всички, които обичат рибата."

Необходими Продукти

  • морска риба - 1 бр. по - голяма (налим Phycis)
  • тиква - 300 г
  • сладки картофи - 1 бр., по - голяма
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морската риба Phycis е нашата риба треска от Адриатическо море.

Тя е много вкусна, когато се сушена, но като пържена и изпечена тя не губи вкуса си.

Phycis има мека, бяла и сочна плът, така че не я излагайте на изключително високи температури.

Обелете оранжевите зеленчуци и ги нарежете на големи кубчета.

Смесете зеленчуците и лука със зехтин и сол. Поставете ги върху хартия за печене.

Намажете рибата с олиото, посолете и подправете с розмарин, поставете я до зеленчуците и я сложете да се пече.

Печете вкусната риба на фурна на 180-200 °C за 30 минути.

Морска риба на фурна с оранжеви зеленчуци ще се хареса на всички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: