Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Морска риба на фурна със сладки картофи

Морска риба на фурна със сладки картофи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Морска риба на фурна със сладки картофи
Снимка: Lenka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Здравословно хранене за всички, които обичат рибата"

Необходими Продукти

  • морска риба - 1 бр. по - голяма (налим Phycis)
  • тиква - 300 г
  • сладки картофи - 1 бр., по - голяма
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морската риба Phycis е нашата риба треска от Адриатическо море.

Тя е много вкусна, когато се сушена, но като пържена и изпечена тя не губи вкуса си.

Phycis има мека, бяла и сочна плът, така че не я излагайте на изключително високи температури.

Обелете оранжевите зеленчуци и ги нарежете на големи кубчета.

Смесете зеленчуците и лука със зехтин и сол. Поставете ги върху хартия за печене.

Намажете рибата с олиото, посолете и подправете с розмарин, поставете я до зеленчуците и я сложете да се пече.

Печете вкусната риба на фурна на 180-200 °C за 30 минути.

Морска риба на фурна с оранжеви зеленчуци ще се хареса на всички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: