Джуркан боб

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Джуркан боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Селска гозба, любима на не един и двама - представяме ви този джуркан боб и рецептата за приготвянето му"

Необходими Продукти

  • зрял боб - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • олио - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • магданоз (сушен)
  • джоджен (сушен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предния ден в студена вода. Преди да се готви, водата се изхвърля и се налива нова. Като заври бобът, и тя се изхвърля. Долива се нова вода и в нея се добавят нарязаните на ситно моркови и лук.

Вари се на слаб огън. Когато зърната омекнат, се сипва солта. След това всичко се прецежда и се пасира. Добавят се олиото, червеният пипер и стритите подправки. Сервира се студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
33
20
10
Дай твоята оценка: