Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Ароматната лимецова пърленка с моцарела

Ароматната лимецова пърленка с моцарела

Ароматната лимецова пърленка с моцарела4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Нищо друго освен тази ароматна пърленка не ни е нужно повече, за да се заситим добре"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 300 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • мая - 10 г прясна
  • сол - 1 ч.л. (равна)
  • захар - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 10 г меко
  • за намазване
  • масло - 40 г
  • яйца - 1 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • чесън - 4 скилидки
  • моцарела - 200 г
  • мащерка - за поръсване прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и оформете кладенче.

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята и захарта. Покрийте съда с кърпа и оставете на топло да се активира маята за 10 минути.

След това добавете сместа с маята при брашното заедно с 1 яйце. От посочените продукти замесете меко лимецово тесто.

Накрая прибавете малка бучка масло и доомесете. Покрийте тестото с фолио и оставете да втаса за около 40 минути, докато удвои обема си.

През това време си приготвите сместа за намазване.

Разтопете маслото и го оставете леко да се охлади.

Почистете и нарежете на ситно 1 стрък пресен лук и няколко скилидки чесън. Прибавете ги към маслото. Разбийте 1 яйце и също го добавете.

Намажете тава с малко олио. Използвайте тава с по-голям диаметър, например 32-34 см.

Разстелете тестото с пръсти до размера на тавата. След това го нарежете на квадрати с нож за рязане на пица и намажете с ароматното масло. Покрийте пърленката с нарязана или настъргана моцарела.

Оставете да престои 10 минути, а през това време загрейте фурната на 190 °C.

Сложете пърленката да се пече за около 20 минути.

След изпичане поръсете с листенца прясна мащерка и нарежете.

Много вкусна и ароматна лимецова пърленка с моцарела.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: