Начин на приготвяне
Сварете царвичното брашно (полентата) според инструкциите на опаковката и когато се сгъсти, добавете маслото, чесъна и солта. Когато полентата се свари, добавете пармезана и разбъркайте добре.
Изсипете сместа върху намазнена тава за печене, с дебелина 5-2 cm. Поставете я в хладилника за 40 минути, за да се охлади напълно.
Полентата може да се свари предния ден.
След като се е охладила полентата, загрявайте фурната до 210°C.
2. Застелете тавата с хартия за печене нарежете тиквата във формата на кубчетата, подредете ги на един слой и ги поръсете с щипка морска сол и печете около 30 минути с едно завъртане, за да получите златистокафяв цвят.
През това време загрейте лъжица зехтин в тиган при средна температура, поставете 10 листа от градински чай и запържете за около 30 секунди.
Извадете пържените листа върху хартиена кърпа и повторете процеса още два пъти.
Смесете меда и много малко сол с крема сиренето. Охладете в хладилник.
Нарежете охладената полента на кубчета с желания размер и я поставете върху тава, застлана с хартия за печене.
Извадете печената тиква от фурната и поставете тавата за печене с нарязаната полента под решетката за 5 минути. Обърнете кубчетата и повторете печенето за още 5 минути. Оставя се да се охлади до стайна температура.
Върху кората от полента нанесете чаена лъжичка крема сирене, кубчета тиква и пържен градински чай за завършек на любимите кростини.
Сервирайте топли или напълно охладени царевични кростини с крема сирене, мед и градински чай.
Във всички случаи е неустоимо вкусно и ароматно.