Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Полента кростини с крема сирене, мед и градински чай

Полента кростини с крема сирене, мед и градински чай

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14329598280
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Полента кростини с крема сирене, мед и градински чай
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Изненадайте гостите си с необичайни полента кростини - по-диетични, но все толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • царвично брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л. или зехтин
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • пармезан - 1/2 чаша, настърган
  • тиква - 3 ч.ч.
  • чай - 25 - листа, пресни
  • крема сирене - 1 ч.ч.
  • мед - 2 ч.л.
  • морска сол - според нуждите
  • зехтин - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете царвичното брашно (полентата) според инструкциите на опаковката и когато се сгъсти, добавете маслото, чесъна и солта. Когато полентата се свари, добавете пармезана и разбъркайте добре.

Изсипете сместа върху намазнена тава за печене, с дебелина 5-2 cm. Поставете я в хладилника за 40 минути, за да се охлади напълно.

Полентата може да се свари предния ден.

След като се е охладила полентата, загрявайте фурната до 210°C.

2. Застелете тавата с хартия за печене нарежете тиквата във формата на кубчетата, подредете ги на един слой и ги поръсете с щипка морска сол и печете около 30 минути с едно завъртане, за да получите златистокафяв цвят.

През това време загрейте лъжица зехтин в тиган при средна температура, поставете 10 листа от градински чай и запържете за около 30 секунди.

Извадете пържените листа върху хартиена кърпа и повторете процеса още два пъти.

Смесете меда и много малко сол с крема сиренето. Охладете в хладилник.

Нарежете охладената полента на кубчета с желания размер и я поставете върху тава, застлана с хартия за печене.

Извадете печената тиква от фурната и поставете тавата за печене с нарязаната полента под решетката за 5 минути. Обърнете кубчетата и повторете печенето за още 5 минути. Оставя се да се охлади до стайна температура.

Върху кората от полента нанесете чаена лъжичка крема сирене, кубчета тиква и пържен градински чай за завършек на любимите кростини.

Сервирайте топли или напълно охладени царевични кростини с крема сирене, мед и градински чай.

Във всички случаи е неустоимо вкусно и ароматно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: