Начин на приготвяне
За кората:
Разбъркайте белтъците с миксера, добавете жълтъците, разбъркайте, след което изключете миксера. Смесете брашното с бакпулвера. Добавете олио, сол и комбинирайте с кухненски робот.
Добавете киселото мляко и разбъркайте внимателно с кухненски робот, за да комбинирате всички съставки.
Изсипете сместа в тава за печене (среден размер), застлана с хартия за печене, и печете на 180 °C за 25 минути. Извадете изпечената кора от фурната, покрийте я с чиста кухненска кърпа и я оставете да се охлади, след което с помощта на малка чаша за ракия извадете кръгове.
За пълнежа:
Пасирайте сиренето фета с вилица, добавете заквасената сметана и разбъркайте всичко добре.
Вземете един от готовите кръгове, поставете пълнежа върху него и с друг кръг похлупете отгоре, като леко натискате, така че да слепнат.
В подходяща купа комбинирайте заквасената сметана и майонезата и с получената смес покрийте руските шапки от всички страни (в кръг).
Оваляйте солените хапки в печен сусам. Намажете горната част със смес от заквасена сметана и майонеза и поръсете с настъргания кашкавал.
Оставете солени руски шапки да стегнат, сервирайте и се насладете.