Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Солени руски шапки

Солени руски шапки

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k315
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Солени руски шапки
Снимка: Veca
1 / 3
15/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"И вкусно, и декоративно, прекрасно мезе за празничната трапеза"

Необходими Продукти

  • За кората
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 12 с.л.
  • олио - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • кисело мляко - 200 мл
  • За пълнежа
  • сирене фета - 300 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • За намазване
  • заквасена сметана - 200 мл
  • майонеза - 100 г
  • За овалване
  • сирене - 100 г
  • сусам - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кората:

Разбъркайте белтъците с миксера, добавете жълтъците, разбъркайте, след което изключете миксера. Смесете брашното с бакпулвера. Добавете олио, сол и комбинирайте с кухненски робот.

Добавете киселото мляко и разбъркайте внимателно с кухненски робот, за да комбинирате всички съставки.

Изсипете сместа в тава за печене (среден размер), застлана с хартия за печене, и печете на 180 °C за 25 минути. Извадете изпечената кора от фурната, покрийте я с чиста кухненска кърпа и я оставете да се охлади, след което с помощта на малка чаша за ракия извадете кръгове.

За пълнежа:

Пасирайте сиренето фета с вилица, добавете заквасената сметана и разбъркайте всичко добре.

Вземете един от готовите кръгове, поставете пълнежа върху него и с друг кръг похлупете отгоре, като леко натискате, така че да слепнат.

В подходяща купа комбинирайте заквасената сметана и майонезата и с получената смес покрийте руските шапки от всички страни (в кръг).

Оваляйте солените хапки в печен сусам. Намажете горната част със смес от заквасена сметана и майонеза и поръсете с настъргания кашкавал.

Оставете солени руски шапки да стегнат, сервирайте и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: