Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са на стайна температура.
Направете блата, като разбиете маслото със захарта, добавете жълтъците на яйцата един по един до усвояването им от сместа. Добавете ванилията.
Прибавете какаото и двата вида бяло и бадемово брашно. Разбийте белтъците на твърд сняг. Добавете ги по малко в сместа с бадемите, като разбърквате с въртеливи движения.
Изсипете сместа в голяма тава, покрита с хартия за печене, и изравнете хубаво с шпатула. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 мин. Извадете и оставете да се охлади.
Изрежете кръгчета с диаметър около 5 см.
Направете крема, като смесите изрезките от блата, нарязани на ситно, мекото масло, млякото и останалите продукти. Разбъркайте хубаво до получаването на крем.
Разтопете маслото с начупения на дребно шоколад на водна баня при непрекъснато бъркане.
Вземете едно кръгче, намажете го с крем около 1 ч.л и залепете с друго кръгче. Намажете отстрани залепените кръгчета и ги оваляйте в бадемовото брашно.
Капнете с чаена лъжичка отгоре върху всяка сладка и леко завъртете, за да се стече шоколадът до края на пастичката без да протича по бадемовата глазура.
Сладките Руски шапки са готови.
Рецептата е адаптирана от Ossigeno