Начин на приготвяне
За пълнежа:
В подходящ съд смесете вода, захарта, разтопения маргарин, гриса. Добавете смлените орехи, стафидите и разбъркайте всичко заедно, за да се съчетаят съставките.
Вземете две кори и намажете с готовия пълнеж. Навийте на руло и сложете в тава за печене. Повторете процеса с останалите кори и останалия пълнеж.
Нарежете рулцата на парчета с желания размер. Залейте ги с разтопеното олио и маргарин (сложете маргарин в тиган, добавете олиото, разтопете и изсипете тази смес върху приготвените рула в тавата).
Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 30 минути.
През това време пригответе сиропа:
Сложете захар и вода в тенджера, добавете ваниловата захар, сложете на котлона и варете (но не дълго, докато сиропът получи средна плътност, така че да не е много гъст).
Извадете изпечените рулца от фурната и оставете ги да се охладят. Залейте с хладкия сироп върху охладените баклавички.
Оставете баклавата да се охлади добре и да поеме добре сиропът.
Пригответе тази баклава на рулца със стафиди и изненадайте гостите си. Приятно!