Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка питка лабиринт с шоколад

Сладка питка лабиринт с шоколад

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сладка питка лабиринт с шоколад
Снимка: Veca
14 / 15
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Лабиринт, в който не можеш да се загубиш - а го ядеш"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мляко - 200 мл, хладко
  • мая - 20 г, прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 10 г
  • олио - 75 мл.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • За намазване
  • нутела - според нуждите
  • мляко - ако е необходимо
  • За поръсване
  • пудра захар - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Натрошете маята и я сложете в по-дълбок съд, добавете 1 чаена лъжичка захар, хладко мляко, 50 г брашно, разбъркайте и оставете да престои 10 минути.

След това добавете ваниловата захар, олиото, солта и постепенно добавяйте останалото брашно, за да замесите тестото.

Покрийте с прозрачно фолио и оставете да престои 40 минути. Замесете тестото на работна повърхност, разточете го в по-голям кръг.

Намажете средната част (в кръг като на снимката) с Нутела. Изрежете по средата под формата на кръст, навийте четирите края и намажете до края (към ръба) с мляко.

Съберете краищата (от средната част, където се изрязва) и навийте в кръг.

Намажете тавата за печене (среден размер) с маргарин, направете форма на лабиринт от тестото.

Покрийте с прозрачно фолио и оставете да престои 30 минути. Печете в добре загрята фурна на 200 °C за 20 минути.

Извадете готовата сладка питка от фурната, поръсете го с пудра захар и оставете да се охлади.

Нарежете сладката питка лабиринт с шоколад на парчета с желания размер и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: