Начин на приготвяне
За тестото:
Натрошете маята и я сложете в по-дълбок съд, добавете 1 чаена лъжичка захар, хладко мляко, 50 г брашно, разбъркайте и оставете да престои 10 минути.
След това добавете ваниловата захар, олиото, солта и постепенно добавяйте останалото брашно, за да замесите тестото.
Покрийте с прозрачно фолио и оставете да престои 40 минути. Замесете тестото на работна повърхност, разточете го в по-голям кръг.
Намажете средната част (в кръг като на снимката) с Нутела. Изрежете по средата под формата на кръст, навийте четирите края и намажете до края (към ръба) с мляко.
Съберете краищата (от средната част, където се изрязва) и навийте в кръг.
Намажете тавата за печене (среден размер) с маргарин, направете форма на лабиринт от тестото.
Покрийте с прозрачно фолио и оставете да престои 30 минути. Печете в добре загрята фурна на 200 °C за 20 минути.
Извадете готовата сладка питка от фурната, поръсете го с пудра захар и оставете да се охлади.
Нарежете сладката питка лабиринт с шоколад на парчета с желания размер и сервирайте.