Любимият Лава Кейк

ИвелинаИвелина
Новак
331
Любимият Лава Кейк
Снимка: Ивелина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Нямаше как да не ви покажем тази рецепта за шоколадово суфле - още не можем да забравим аромата и вкуса му"

Необходими Продукти

  • краве масло - 200 г
  • шоколад - 200 г (използвах млечен, но е желателно черен)
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г (ако е с черен шоколад 200 г захар)
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • какао - 40 г
  • брашно - 100 г
  • сол - ж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера или кесерола слагаме маслото и начупения шоколад, да се разтопят, и оставяме настрани.

Предварително загряваме фурната на 200°C.

Разбиваме яйцата, захарта и ваниловата захар до побеляване.

Добавяме маслото с шоколада и бъркаме с миксер.

След това пресяваме какаото и брашното и ги добавяме в течната смес.

Разбъркваме хубаво.

Намазняваме формите (аз използвах за еднократна употреба) с масло на стайна температура.

Сипваме сместа и намаляваме градусите на фурната на 160°C.

Печем шоколадовото суфле най-много 10 мин, но все пак зависи и от фурната, най-добре е да не се отделяте от нея и да наблюдавате средата на шоколадовите кексчета - да не се втвърдят.

От това зависи течният център. Гарнираме любимия лава кейк със сладолед и сме готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: