Начин на приготвяне
В малка тенджера или кесерола слагаме маслото и начупения шоколад, да се разтопят, и оставяме настрани.
Предварително загряваме фурната на 200°C.
Разбиваме яйцата, захарта и ваниловата захар до побеляване.
Добавяме маслото с шоколада и бъркаме с миксер.
След това пресяваме какаото и брашното и ги добавяме в течната смес.
Разбъркваме хубаво.
Намазняваме формите (аз използвах за еднократна употреба) с масло на стайна температура.
Сипваме сместа и намаляваме градусите на фурната на 160°C.
Печем шоколадовото суфле най-много 10 мин, но все пак зависи и от фурната, най-добре е да не се отделяте от нея и да наблюдавате средата на шоколадовите кексчета - да не се втвърдят.
От това зависи течният център. Гарнираме любимия лава кейк със сладолед и сме готови.