Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Кайма с кашкавал и моркови на фурна

Кайма с кашкавал и моркови на фурна

Кайма с кашкавал и моркови на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • вода - 50 мл
  • кашкавал - 100 г
  • олио - за тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лук на ситно, смесете с каймата.

Добавете настърган морков, вода и подправки.

С ръце омесете каймата добре и разстилете в намасена тавичка на блат.

Печете в загрята фурна 180°C до готовност.

Извадете тавата, поръсете с настръган кашкавал и покрийте с фолио.

От топлината кашкавалът по апетитната запеканка с кайма ще омекне и ще се разтече.

Нарежете на парчета и сервирайте с пресни домати за гранитура.

Бързо, лесно и вкусно е тази кайма с кашкавал и моркови на фурна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: