Начин на приготвяне
Чудесна лятна торта в жегите и е без печене. Ето как да си приготвите.
Накиснете желатина в 30 мл вода, разбъркайте и оставете да стегне.
Обелете прасковите и нарежете на кубчета средно големи.
Бисквитите се смилат в чопър, добавете разтопено масло и разбъркайте.
Прибавех няколко пълнозърнести да стане общото количество бисквити 200 г.
В йена или тавичка 24 на 24 см оформете блат от бисквитената смес, като притиснете отгоре с дъното на чаша, и оставете в хладилника.
Загрява се леко портоколав сок, добавете желатина и разбъркайте, докато се разтвори. Свалете от котлона и добавете кубчета праскови.
Тази смес изсипете върху основата от бисквити и оставете в хладилника да стегне поне 3-4 часа.
За ваниловия крем суперлесно и бързо сипете студено прясно мляко и течна студена сметана в купа. Добавете крем ванилия на прах без варене на д-р Йоткер и с миксер се разбива за 3 минути, докато сгъсти.
Завършете прасковената торта, като намажете с крем и декорирайте с настърган шоколад, резени праскови и сребърни перлички.
Оставете 1 нощ в хладилника. Срежете с нож парче и сервирайте, а по-лесно ще е направо с лъжица от купата.
Страхотна лятна торта с праскови - леко, свежо и най-важното без печене.
Да ви е сладко!
Коментари